Hedda berglund svt

Hon växte upp med två familjemedlemmar i fängelse

Hon växte upp med två familjemedlemmar i fängelse | SVT Nyheter

16 dec. 2018 — I en ännu opublicerad studie som SVT Nyheter tagit del av framgår det att barn till föräldrar som döms till fängelse löper betydligt större …

Trots att barn med föräldrar i fängelse löper stor risk att själva hamna i kriminalitet upplever många att stödet från samhället är knappt. En av dem är Jessica, som vuxit upp med två familjemedlemmar i fängelse.– Jag kände mig väldigt ensam och bortglömd, säger hon.

“Danskarna vaknade till en dyster verklighet idag” | SVT Nyheter

“Danskarna vaknade till en dyster verklighet idag”  | SVT Nyheter

4 juli 2022 — – Folk är chockade, säger SVT:s reporter Hedda Berglund. Samma helg som skjutningen i köpcentrumet var det stor folkfest i Danmark i samband med …

Söndagens skjutning på köpcentrumet i Köpenhamn har väckt känslosamma reaktioner i Danmark. Under måndagen håller polisen presskonferens och försöker reda ut vad som har hänt.– Folk är chockade, säger SVT:s reporter Hedda Berglund.

Läkarnas vittnesmål: ”Patientsäkerheten äventyras varje dag”

Läkarnas vittnesmål: ”Patientsäkerheten äventyras varje dag” | SVT Nyheter

26 apr. 2022 — Detta är bara några vittnesmål av många från läkare som berättar för SVT Nyheter om hur patientsäkerheten äventyras i den svenska primärvården i …

Över hälften av de primärvårdsläkare som svarat på SVT Nyheters enkät säger att deras arbetssituation någon gång äventyrat patientsäkerheten. Uppskjutna kontroller, bortglömda remisser och försenade åtgärder för provsvar är några av exemplen som läkarna nämner.

Vårdcentraler riktar skarp kritik mot psykiatrin – SVT Nyheter

Vårdcentraler riktar skarp kritik mot psykiatrin: ”Kan handla om liv och död” | SVT Nyheter

14 nov. 2022 — Hedda Berglund. Uppdaterad 14 november 2022 kl 02:35. Publicerad 13 november 2022 kl 21:00. Hittat språk- eller faktafel i texten?

Patienter med svåra psykiatriska besvär får inte den vård de behöver. De fastnar inom primärvården när de borde behandlas inom psykiatrin.Det uppger en stor majoritet av drygt 330 vårdcentraler i en enkät från SVT Nyheter. Flera kritiserar psykiatrin för att skjuta ifrån sig ansvar för patienter.–  Det kan handla om liv och död, säger Annika Rusko Andersson, verksamhetschef på en vårdcentral i Kungälv.Psykiatrin å sin sida kritiserar primärvården för att inte ta sitt ansvar.

Nathan blev lämnad i ett ingenmansland: “Jag sa att det här är …

Nathan blev lämnad i ett ingenmansland: “Jag sa att det här är sista gången som jag ber om hjälp” | SVT Nyheter

14 nov. 2022 — Foto: Per Leandersson/SVT … SVT Nyheter har också hittat flera exempel på det här i anmälningar till … Hedda BerglundReporter.

Patienter med svår psykiatrisk problematik riskerar att fastna i ett ingenmansland på grund av att olika vårdinstanser är oense om ansvarsfördelningen. 20-årige Nathan är en av dem. För honom tog det två år innan han fick rätt hjälp.

Försvarsadvokaten: ”Han har valt att erkänna” – SVT Nyheter

Försvarsadvokaten: ”Han har valt att erkänna” | SVT Nyheter

8 nov. 2022 — Hedda Berglund · Tobias Holmqvist. Uppdaterad 8 november 2022 kl 05:06. Publicerad 8 november 2022 kl 05:01.

På tisdagsförmiddagen inleddes rättegången mot Theodor Engström som åtalas för terroristbrott genom mord efter att ha knivhuggit Ing-Marie Wieselgren till döds på Donners plats i Visby under Almedalsveckan i somras.

Undersköterskan: ”Känner många som inte ville säga att de …

Undersköterskan: ”Känner många som inte ville säga att de var sjuka” | SVT Nyheter

8 dec. 2021 — … sjuka men som inte ville säga att de var sjuka, säger Kefelegn Hailu. Foto: SVT … Hedda Berglund. Uppdaterad 8 december 2021 kl 23:56.

Enligt Coronakommissionen innebär en hög andel timanställda en ökad risk för smittspridning. Förutom att det  ger sämre förutsättningar för kontinuitet menar kommissionen att det också finns en risk att timanställda i högre utsträckning än andra jobbar trots att de är sjuka, på grund av ekonomiska skäl.

Hedda Berglund | Facebook

Hedda Berglund is on Facebook. Join Facebook to connect with Hedda Berglund and others you may know. Facebook gives people the power to share and makes…

Hedda Berglund – Sveriges Television, Sveriges Radio

Find Hedda Berglund’s articles, email address, contact information, Twitter and more. … Hedda Berglund on Muck Rack …

Keywords: hedda berglund svt